29 Temmuz 2013 Pazartesi

Lancia Delta Nasıl Bir Araç?

Türkiye'de sık karşılaşmadığımız ancak konforu ve sürüş güvenliği ile Avrupa'da binlerce adet satan Delta Lancia Delta Nasıl Bir Araç? sorusuna bu yazımızda yer vereceğiniz. Lancia İtalyan bir marka. Ypsilon, Delta, Thema ve Voyager modelleri ile Türkiye'de satış yapan Lancia'nın en çok tercih edilen modeli Delta'dır. Delta hem şık görünümü hem de fiyatına göre sunduğu güvenlik ve konfor donanımı ile piyasa da alınabilecek en iyi araçların başında gelmektedir. Özellikle şehir içi trafiğinde zorluk çeken hanımların tercihi olan Delta düşük yakıt tüketimi ile tam bir bütçe dostu araçtır diyebiliriz. Delta Lancia kullananlar ebatlarına göre olan atikliğini gördüklerinde hayrete düşmekteler.

Lancia Delta'dan kısaca bahsettikten sonra şimdi gelelim özelliklerine. Lancia Delta iki ayrı motor seçeneği ile kullanıcılara sunuluyor. İlki 1.4 TurboJet 140 HP Akıllı motor seçeneği. Bu motorun özelliği tüm koşullarda akıllı performans ve düşük yakıt tüketimi göstermesidir. Hem benzinli hem dizel opsiyonu vardır. Dizel akıllı motor Euro 5 uyumlu ve Turbo dizeldir. Diğer motor ise 1.6 MJT motordur. Bu motorda yalnızca dizel seçeneği vardır. En göze çarpan özelliği düşük yakıt tüketimi ve oldukça sessiz olmasıdır. Tam bir çevre dostudur. Delta Lancia kullanıcılarının yorumlarına göre araç içindeyken motorun çalıştığını fark etmek bile oldukça güçtür.

Teknik özelliklerden sonra Delta'nın iç ve dış konfor özelliklerine bakacak olursak; Lancia 16" jantlara sahip, cam ve kapıları parlak krom kaplamadan yapılmış yani hem sağlam hem de şık bir tasarımla kullanıcılarını cezbetmeye çalışmış. Arka aynaların karartmalı olmasına alışkınız ancak Lancia işi bir adım daha ileriye götürerek yan dikiz aynalarında da otomatik karartma özelliğini sunmuş. Tüm bunların yanında aynalar ısıtmalı ve otomatik ayarlanabilir. Hem güvenliği hem de konforu bir arada sunmak adına Lancia'da viraj içi aydınlatma özelliği var. Bu özellik virajlarda siz direksiyonu çevirdiğiniz anda hangi yöne çevirdiyseniz o yönün viraj ışığının yanarak yolu ve virajı daha iyi görmenizi sağlayan bir özelliktir. Bu özellik bugün yalnızca üst segment araçlarda ekstra bir opsiyon olarak sunulurken, Lancia Delta'da basic bir özelliktir. Her şey bunlardan ibaret değil tabii ki; Lancia Delta'nın deri direksiyon simidinden aracın mp3 player ve radyosunu kolaylıkla yönetilirsiniz. Araçta çift bölgeli klima da mevcut. Arka koltuklarda kol dayama yerleri mevcuttur. Araç içinin oldukça geniş olmasından dolayı hem önde oturanlar hem de arkada oturanlar en ufak bir sıkışıklık problemi yaşamazlar.

Lancia Delta alınır mı? sorusunu oldukça sık sorulan bir soru. Tüm donanımları göz önüne alındığından piyasa da ki en iyi araçlardan biri olduğunu söylemek mümkün ancak tek olumsuz yanı 2. el piyasasının oldukça düşük olması. Aracı satmaya kalktığınızda ciddi bir kayıpla karşılaşmanız muhtemel çünkü bu aracı yollarda fazla göremediğiniz gibi ikinci el pazarlarında da çok fazla göremezsiniz. Ancak, aracı uzun bir süre kullanıp, satma düşüncesine sahip değilseniz Lancia Delta size kendi segmentide ki araçlardan çok daha fazlasını çok daha uygun bir fiyata verebilir.


























11 Temmuz 2013 Perşembe

Yeni Opel Astra Nasıl Bir Araç?

Türkiye'de en çok satan markaların başında gelen Opel, kompakt sınıfında ki amiral gemisi olan Yeni Opel Astra'yı tanıttı. Yeni Opel Astra nasıl bir araç? sorusunu uzun süredir merak eden araba tutkunları, 2013 modellerinin Türkiye'de tanıtılmasıyla bu sorunu yanıtını buldular. Yeni Opel Astra, farkıl isimlerle Türkiye pazarına giriş yaptı. Bu yazımızda Yeni Astra'nın Edition, Enjoy Aktive, Cosmo ve Sport modellerini inceleyeceğiz. Ayrıca Yeni Opel Astra yorumları için sizlerin mesajlarınızı bekliyoruz.

Yeni Astra Edition Nasıl

Yeni Opel Astra Edition, firmanın en basic modeli diyebiliriz. Fiyat açısından uygun ancak donanımları ile sizi tatmin edebilecek seviyede. Yeni Astra edition 1.3 95 beygirlik dizel motorlar satışa sunuluyor. Kuşkusuz bu serinin en dikkat çeken özelliği çok düşük yakıt tüketimi. Yeni Astra Edition şehiriçi 4.5 şehir dışı 3.2 yakıt tüketimi ile mükemmel bir değerde. Serinin tek dezavantajı dizel motor seçeneğinde otomatik vites sunmadı. Onun dışında benzinli seçenekte otomatik vites mevcut. Tüm astra serilerinde ortak olan güvenlik donanımları edition içinde geçerleri. ABS, EBS, ESR, TCPplus, EBD, EDC, HBFA, CTC, CBC gibi donanımlara sahip. 8 adet hava yastığı. Hız sabitleyici, sis farları, elektrikli ön ve arka camlar, ısıtmalı camlar, aux girişli mp3 player göze çarpan özellikler arasında. Yeni Astra Edition fiyatına gelince başlangıç olarak 42.000'den başlıyor ve ekletmek istediğiniz özelliklere göre fiyat değişiyor.

Yeni Astra Enjoy Aktive Nasıl

Yeni Astra Enjoy Aktive 1.3 ve 1.4 motor seçenekleri ile otomobil tutkunlarına sunuluyor. 1.4 motorlar sadece dizellerde, benzinli motorda 1.3 seçeneği var. Edition'da olduğu gibi Enjoy Aktive modelinde de dizel motorların otomatik vites maalesef yok. Enjoy Aktive modelinin Edition'dan farkı yağmus sensörü, yokuş kalkış sistemi, park freni, otomatik yanan farlar, ön sis farı ve deri direksiyon simididir. Ayrıca benzinli motorlarda 140 beygirlik motora sahiptir. Yeni Astra Enjoy Aktive'nin fiyatı 47.000'den başlıyor ve yaptıracağınız konfigürasyona göre değişikli gösteriyor.

Yeni Astra Sport Nasıl

Opel Astra'nın en çok tercih edilen modeleri Sport modelidir. Benzinli motorlarda 180 beygirlik seçenekleri mevcuttur. Ancak diğer iki modelde olduğu gibi bu modelde de dizel motorların otomatik seçeneği mevcut değil. Bu pakette ekstra olan özellikler ise çift bölgeli klima, arka park sensörü, spor koltuk döşeme, spor deri direksiyon, USB bağlantısı ile İpod yönetebilme, LED gündüz farları, koyulaştırılmış ön ve arka farlar dikkat çeken özellikler arasında. Astra Sportun fiyatı 49.000 den başlıyor ve size sunulan paketlere göre fiyatta değişimler oluyor.

Yeni Astra Cosmo Nasıl

Opel Astranın en lüks seçeneği Cosmo'dur. Yeni Astra Cosmo benzinli ve dizel motor seçenekleri ile sunuluyor. 1.4 ve 1.6 benzinli, 1.3 ise dizel motordur. Benzinli motorlarda otomatik vites seçeneği varken ne yazık ki dizel motorlarda diğer modellerde olduğu gibi otomatik vites opsiyonu yoktur. Yeni Astra Cosmo'nun dikkat çeken özelliklerine gelecek olursak, alarm, far yıkama sistemi, 9 farklı aydınlatma modu, ön ve arka park sensörü, sürüşe duyarlı farlar, far yükseklik ayarı ve far yıkama, bluetooth cep telefonu bağlantısı, elektrikli ısıtmalı ve otomatik katlanabilir yan aynalar ayrıca opsiyonel olarak Cosmo ve Sport modellerine navigasyon taktırabilir. Yeni Astra Cosmo'nun fiyatı ise 54.000'den başlıyor ve yapılacak olan konfigürasyona göre artış gösteriyor.

Opel'in amiral gemisi olan Astra hakkında kısa bilgiler verdik. Yeni Opel Astra kullananlar arabaları hakkında yorumlarda bulunursa çok daha yardımcı olabilirler.