19 Ağustos 2013 Pazartesi

Toyota Auris Nasıl Bir Araç?

Araç alırken internet üzerinde yapılan yorumlar son derece önemlidir. Arabamnasil.com olarak sizlere en çok tercih edilen arabalar hakkında yapılan yorumlar ışığında bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Bugün ki aracımız, Türkiye'de 2012 senesinin en çok satan markası olan Toyota'nın Auris modeli. Toyota Auris yorumları ve araç hakkında bir takım bilgileri bu yazımızda bulabilir, dilerseniz yorum gönder kutumuzdan sizlerde yorumlarınızı yollayabilir ya da sorularınızı sorabilirsiniz.

Toyota Auris Nasıl Bir Araç? sorusunun yanıtına öncelikle içinde bulunduğu C segmenti araçlarla kıyaslayarak başlayalım. Auris'in en büyük rakipleri Golf, Ceed, C4, Fiesta ve Astra gibi araçlardır. Bu araçlar içerisinde Auris donanım olarak oldukça iyi bir konumda olmasına rağmen, performans açısından Golf ve Ceed'in gerisinde kalmakta. Bu sınıfa i 30 ve Leon gibi araçları eklediğimizde de maalesef Auris C segmentinin orta halli araçlarından biri olmakta. Performans açısından biraz geri kalan Auris'in iç ve dış donanımı tatmin edebilecek nitelikte. Life, Active, Advance ve Premium tipleri ile sunulan Auris'i donanım yönünden inceleyelim.

Life paketi Auris'in en sade modeli diyebiliriz. Güvenlik olarak EBD destekli ABS fren, Yokuş Kalkış Sistemi (HAC), Araç Denge Kontrol Sistemi, Çekiş Kontrol Sistemi, 7 hava yastağı ve Fren Destek sistemi mevcut. İç donanımı oldukça sade. Otomatik ön cam ve arka cam, AUX ve mp3 girişi, yüksekliği ayarlanabilir koltuklar ve dijital klima mevcut. Dış donanımda follow me özelliği ve arka stop lambaları dikkat çeken özellikler arasında.

Active Pakette Life'dan ekstra olarak sürücü ve yolcu için ışıklı makyaj aynası, deri direksiyon simidi, aliminyum görünümlü ön panel ve Toyota Touch Multimedia sistemi mevcut. Dış donanımda ise ön sis farları, katlanabilir yan aynalar, krom üst ve alt ızgaralar mevcuttur.

Premium paket Auris'in en dolu paketidir. Bu pakette kendiliğinden kararan iç dikiz aynalar, elektrikli, ısıtmalaı ve kendiliğinden kapanan yan aynalar, bluetooth bağlantısı, ön ve geri park sensörü, çift bölgeli dijital kamera mevcuttur.

Toyota Auris Yakıt Tüketimi 1.3 ileri düz vites benzinli seçeneğinde şehiriçi 7.0 L şehirdışı 4.7 L. Otomatik benzinli seçenekte bu veriler 7.4 ve 5.0 L'ye çıkmakta. Dizel manuel seçeneklerinde şehiriçi 5.0 şehirdışı 3.7 L. Dizel otomatik ise 4.9 şehiriçi yakıt tüketimi, 3.8 L şehirdışı yakıt tüketidir. Bu verileri değerlendirdiğimizde Toyota Auris sizi performans açısından belki diğer araçlar kadar tatmin etmeyecek ancak cebinize en uygun araçlardan biri olacağını söyleyebiliriz.