29 Temmuz 2013 Pazartesi

Lancia Delta Nasıl Bir Araç?

Türkiye'de sık karşılaşmadığımız ancak konforu ve sürüş güvenliği ile Avrupa'da binlerce adet satan Delta Lancia Delta Nasıl Bir Araç? sorusuna bu yazımızda yer vereceğiniz. Lancia İtalyan bir marka. Ypsilon, Delta, Thema ve Voyager modelleri ile Türkiye'de satış yapan Lancia'nın en çok tercih edilen modeli Delta'dır. Delta hem şık görünümü hem de fiyatına göre sunduğu güvenlik ve konfor donanımı ile piyasa da alınabilecek en iyi araçların başında gelmektedir. Özellikle şehir içi trafiğinde zorluk çeken hanımların tercihi olan Delta düşük yakıt tüketimi ile tam bir bütçe dostu araçtır diyebiliriz. Delta Lancia kullananlar ebatlarına göre olan atikliğini gördüklerinde hayrete düşmekteler.

Lancia Delta'dan kısaca bahsettikten sonra şimdi gelelim özelliklerine. Lancia Delta iki ayrı motor seçeneği ile kullanıcılara sunuluyor. İlki 1.4 TurboJet 140 HP Akıllı motor seçeneği. Bu motorun özelliği tüm koşullarda akıllı performans ve düşük yakıt tüketimi göstermesidir. Hem benzinli hem dizel opsiyonu vardır. Dizel akıllı motor Euro 5 uyumlu ve Turbo dizeldir. Diğer motor ise 1.6 MJT motordur. Bu motorda yalnızca dizel seçeneği vardır. En göze çarpan özelliği düşük yakıt tüketimi ve oldukça sessiz olmasıdır. Tam bir çevre dostudur. Delta Lancia kullanıcılarının yorumlarına göre araç içindeyken motorun çalıştığını fark etmek bile oldukça güçtür.

Teknik özelliklerden sonra Delta'nın iç ve dış konfor özelliklerine bakacak olursak; Lancia 16" jantlara sahip, cam ve kapıları parlak krom kaplamadan yapılmış yani hem sağlam hem de şık bir tasarımla kullanıcılarını cezbetmeye çalışmış. Arka aynaların karartmalı olmasına alışkınız ancak Lancia işi bir adım daha ileriye götürerek yan dikiz aynalarında da otomatik karartma özelliğini sunmuş. Tüm bunların yanında aynalar ısıtmalı ve otomatik ayarlanabilir. Hem güvenliği hem de konforu bir arada sunmak adına Lancia'da viraj içi aydınlatma özelliği var. Bu özellik virajlarda siz direksiyonu çevirdiğiniz anda hangi yöne çevirdiyseniz o yönün viraj ışığının yanarak yolu ve virajı daha iyi görmenizi sağlayan bir özelliktir. Bu özellik bugün yalnızca üst segment araçlarda ekstra bir opsiyon olarak sunulurken, Lancia Delta'da basic bir özelliktir. Her şey bunlardan ibaret değil tabii ki; Lancia Delta'nın deri direksiyon simidinden aracın mp3 player ve radyosunu kolaylıkla yönetilirsiniz. Araçta çift bölgeli klima da mevcut. Arka koltuklarda kol dayama yerleri mevcuttur. Araç içinin oldukça geniş olmasından dolayı hem önde oturanlar hem de arkada oturanlar en ufak bir sıkışıklık problemi yaşamazlar.

Lancia Delta alınır mı? sorusunu oldukça sık sorulan bir soru. Tüm donanımları göz önüne alındığından piyasa da ki en iyi araçlardan biri olduğunu söylemek mümkün ancak tek olumsuz yanı 2. el piyasasının oldukça düşük olması. Aracı satmaya kalktığınızda ciddi bir kayıpla karşılaşmanız muhtemel çünkü bu aracı yollarda fazla göremediğiniz gibi ikinci el pazarlarında da çok fazla göremezsiniz. Ancak, aracı uzun bir süre kullanıp, satma düşüncesine sahip değilseniz Lancia Delta size kendi segmentide ki araçlardan çok daha fazlasını çok daha uygun bir fiyata verebilir.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder