22 Şubat 2013 Cuma

Yeni Ford Fiesta Nasıl Bir Araç?





Türkiye'de büyük ilgiyle takip edilen araçların başında gelen Ford Fiesta, makyajlı kasası ve geliştirilmiş teknik özellikleri ile bu senede Türk kullanıcılarının takibinde olacağa benziyor. Yeni Ford Fiesta nasıl bir araçtır? Uygun fiyatı ve Türk kullanıcısına hitap eden profili Fiesta'nın bu kadar popüler olmasında ki baş sebeplerden. Ford'un resmi Türkiye sitesinde açıkladığı fiyat 32 bin 800'den başlayıp 44 bin 900 Tl'ye kadar varıyor. Elbette fiyat arttıkça ek özellikler ve aracın çeşitli donanımları da artıyor. Fiesta'nın kendi segmentinde ki araçları incelediğimizde bu fiyatlarda benzer donanımları bulmak hiç kolay değil. Ayrıca Ford gibi köklü bir geçmişe sahip olan firmanın verdiği güvende göz önüne alındığında, Fiesta kesinlikle göz önünde tutulması gereken bir araç. Şimdi 2013 model Ford Fiesta'nın özelliklerine şöyle bir göz atmaya ne dersiniz?

Fiesta, Türk kullanıcılarının en çok tercih ettiği dizel motoru göz önüne almış olacak ki 2013 modellerinin tamamına yakınını dizel motor olarak üretmiş. 1.4 ve 1.5 litre dizel motor eski modelleri göre %9 daha güçlü. Beygir gücü ise Fiesta gibi hafif bir araca uygun olarak 75 PS. Benzinli modelinde ise 125 PS beygir gücü bulunmakta. Bu arada söylemeden geçmeyelim, Ford kendi ürettiği motorlarında yeni geliştirdiği Ecoboost teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji benzinli motorlarda mükemmel bir yakıt tasarrufu sağlıyor. Neredeyse bir dizel motor kadar az yakıp, çevreyi kirletmiyor. Bu yüzden eğer dizel motora fazla para vermek istemiyor ama aynı zamanda yakıt tasarrufunu göz önünde tutuyorsanız Ford Fiesta sizin için oldukça uygun bir araçtır.

Bir araç alırken kullanıcıların özellikle göz önünde tuttuğu şeylerin başında elbette güvenlik ve konfor gelmekte. Güvenli bir şekilde yol alırken aynı zamanda konforu ve eğlenceyi bir araya getiren çok çeşitli paketler Ford Fiesta kullanıcı adaylarını beklemekte. Standart Fiesta'da ısıtmalı, sinyalli ve elektrikli aynalar, direksiyondan radyo kontrolü ve vites değiştirme ikazı mevcut. Paketlerle birlikte Led aydınlatma, digital klima, ön sis farları, camlara krom çıtalar eklemek mümkün. Ayrıda X paketi olarak adlandırılan daha ileri seviyede ki pakette, anahtarsız çalıştırma, hız kontrol sistemi, elektrikli katlanabilir aynalar, yağmur ve park sensörü, ısıtmalı ön camlar, otomatik kararan dikiz aynası gibi fonksiyonları mevcuttur. Bunların yanında güvenlik olarak çekiş kontrol sistemi, ESP, diz hava yastığı, yan perde ve yokuş kalkış sistemi de aynı paket içinde sunulan güvenlik donanımlarıdır. Ford Fiesta, müzik sistemi olarak dünyanın en büyük markalarından olan Sony ile çalışmış. Kaliteli ve sağlam malzemeden üretilmiş çok fonksiyonlu müzik sistemi ile yollarda müzik keyfinin tadını çıkartabilirsiniz.

Ford Fiesta donanımlarının yanında kullandığı malzemelerde de bir takım değişikliklere gitmiş. Dizel motorlu araçların en büyük eksilerinden olan motor sesi Ford Fiesta'da hemen hemen yok denecek kadar az. Kullandığı malzeme sayesinde motordan gelen sesi içeriye minimum seviyede aktaran Fiesta, dış kaplamada da hafif malzemeler kullanarak aracın ağırlığı azaltmış. Bu sayede motor gücünden maksimum seviyede yararlanılmasını sağlamış. Tüm bu özellikleri başka araçlarda bu fiyata bulmak kolay değil. Yenilenen Fiesta hem teknik özellikleri hemde donanımsal seçenekleri ile Türk kullanıcılarının bu sene de en çok tercih edeceği araçların başında olacağı belli.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder