9 Mayıs 2013 Perşembe

Yeni Kia Ceed Nasıl Bir Araç?

2013 senesi hemen hemen tüm araba markalarına ve modellerine yeni özellikler getirdi. Son yıllarda modelleri ve Türk kullanıcısına uygunluğuyla en çok tercih edilen markalardan olan Kia, yepyeni dış görüntüsü ve fantastik donanımları ile Yeni Ceed'i tanıttı. Bir çok kişinin aklında ki soru olan Yeni Ceed Nasıl Bir Araç? sorusunun yanıtını bu yazımızda detaylı bir şekilde vermeye çalışacağız. Öncelikle Kia ile ilgili bütün ön yargılarınızı bir kenara bırakın. Kia birkaç ay önce Hyundai tarafından belirli miktarda hissesini devretti. Yani Kia'nın büyük bir bölümü Hyundai kapsamında en başta da motoru. Kia'nın size güven veren en önemli parçası da motorudur. Dizel motorların daha yeni yeni çıkmaya başladığı günlerden üretimini yaptığı ve dizel-otomatik vites kombinasyonunu 10 yılı aşkın süredir geliştirerek kullanan Kia'nın bu konuda ki deneyimine kesinlikle güvenebilirsiniz. Bugün bir Wolkswagen veya bir Volvo bile birkaç yıl öncesine kadar dizel motorla tanışmamıştı. Bu markaların kullandığı DSG şanzımanın araç daha 10.000 km bile gelmeden ciddi sıkıntılar veriyor olması onların ne kadar deneyimli olduğunun bir göstergesi. Her neyse bizler diğer markaları bir kenara bırakarak Kia ile devam edelim. Kia'nın marka ve malzeme altyapısına güveniniz konusunda hiç bir şüpheniz olmasın.

Kia'dan kısaca bahsettikten sonra gelelim Yeni Ceed'e. Kia Yeni Ceed adından da anlaşılacağı gibi Ceed modelinin yeni versiyonu. Aslında Yeni Ceed için yenilik hafif bir kelime, devrim denmesi bence daha doğru olur. Yeni Ceed'in özelliklerini okuduğunuzda sizde bu araca hayran kalabilirsiniz. Öncelikle araçta ki performans ile başlayalım. Araç 1.6 benzinli ve dizel motor olarak iki seçenekte sunuluyor. Benzinli seçenekte triptonik vites seçeneği yok ancak dizel motorda 6 ileri triptonik ve 6 ileri düz vites seçeneği mevcut. Araçta maksimum hız 190 km'ye kadar çıkıyor. Yeni Ceed'in tek dezavantajı dizel triptonik seçeneğinde yakıt sarfiyatının biraz yüksek olması. Fabrika verilerinde şehir içi 7.2 şehir dışı 4.5 olan aracın ortalama tüketimi 5.5 tabi siz şehir içinde 8'i yakalarsanız çok şanslısınız. Yeni Ceed'in 128 hp'lik beygir gücü sizi mest edecek düzeydedir. Kırmızı ışıklardan kalkarken sizinle yan yana duran arabanın bir anda gerinizde kaldığını görmek inanın çok büyük bir keyif.

Yeni Ceed'in güvenlik ve konfor donanımlarına gelince öncelikle güvenliğiniz adına her şey düşünülmüş. En basit paketi olan Consept ile en gelişmiş paketi olan Premium arasında güvenlik adına hiç bir fark yok. Standart olarak sahip olacağınız güvenlik sistemi şunlar: ABS, EBD, HAC, ESP, BAS, VSM, ESS ve TCS. Sistemleri kısaca tanıtacak olursak ABS ve EBD aynı sisteme yerleştirilmiş fren sistemi, HAC yokuş kalkış sistemi, ESP araç denge sistemi, TCS patinaj engelleme sistemi, VSM denge yönetimi sistemi BAS ise fren destek sistemi. Bunların yanında 12 adet sürücü ve yolcu hava yastıkları mevcut. Araç 15 km hıza ulaştığunda tüm kapılarını otomatik olarak kilitliyor. Camlar içinse çocuk kilidi mevcut. Kısacası Yeni Ceed'in içinde siz ve aileniz güvende.

Yeni Ceed'in konfor donanımına gelelim. Bu alanda Premium ve Consept-Consept Plus arasında farklar mevcut. Premium pakette akıllı park sistemi mevcuttur. Bu sistem siz aracı park etmek istediğinizde araç sensörler yardımıyla kendisine en uygun yeri bularak kendi kendini park etme özelliğine sahip. Bu özelliği ancak diğer markaların çok çok üst modellerinde bulabilirken Kia'da orta sınıf bir araç olan Yeni Ceed'de bulabilirsiniz. Yeni Ceed'in standart konfor seçeneklerine gelecek olursak, direksiyondan aracın her türlü yönetimini yapabilirsiniz. Direksiyondan kumandalı radyo, mp3, bluetoothlu radyo ve usb girişlerini kontrol edebilirsiniz. Yine direksiyon üzerinden vites değiştirme yapabilirsiniz. Önünüze ki bilgilendirme paneli ile yakıt tüketiminizi, depoda ki yakıtla kaç km yol yapabileceğinizi, ortalama yakıt tüketimini öğrenebilirsiniz. Otomatik kararan iç dikiz aynası ile arkanızdan selektör yapan arabaların gözünüzü almasına engel olabilirsiniz. Yan aynalarınız ısıtmalıdır yağmurda. karda arka rezistansı açtığınız an yan aynalarınız ısınır ve yağmur damlaları anında kurur. Buz çözmek içinde aynı işlemi yapabilirsiniz. Aracınızdan inip kapılarınızı kilitlediğiniz an aynalar kendiliğinden katlanır. Sadece bunlarla sınırlı sınır özellikler. Aracınızdan indikten sonra farlarınız 25 saniye boyunca açık kalır ve siz gidene kadar önünüzü aydınlatır ardından kendiliğinden söner. Farların özellikleri bunlarla da sınırlı değil. Siz aracı sürerken direksiyonu hangi yöne kırarsanız o yönde yanan viraja duyarlı farlara sahiptir. Yağmur sensörü yağmur yağmaya başladığı an kendisi devreye girer ve yağmurun şiddetine bağlı olarak silecekleri çalıştırır. Aracın hem ön konsolunda hemde arka bagaj 12V luk güç kaynağı mevcut. Soğutmalı torpido gözü sayesinde içecekleriniz seyahat esnasında seri kalır. USB, iPod ve AUX girişleri ile dilediğiniz müziği dinleyebilirsiniz. Eğer telefonunuzun bluetooth özelliği varsa direk araçla iletişime girip her türlü arama, müzik dinleme işlemini kablosuz gerçekleştirebilirsiniz. Yeni Ceed'in gelişmiş klima sistemi ile yalnızca tek tuşa basarak aracı istediğiniz sıcaklıkta tutmanız mümkün. Çift taraflı klima sistemi sayesinde hem sürücü hem yolcu bölmesinde etkili havalandırma elde edebilirsiniz.

Yeni Ceed ile ilgili şimdilik size sunacaklarımız bu kadar. Yeni Ceed'in fiyatı bayiden bayiye değişiyor bile olsa ortalama fiyatı 55.000 ile 63.000 Tl arasında. Belki bu fiyat size yüksek gelmiş olabilir ancak bu özelliklerde başka markaların araçlarına bakarsanız gerçekten fiyatı çok uygun. Bu aracın eşdeğeri olan A3, Golf gibi araçların fiyatlarına ve donanımlarına bakarsanız Kia'nın böylesine bir fiyata ne kadar mükemmel özelliklerde bir araç sunduğunu görebilirsiniz.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder