15 Mayıs 2013 Çarşamba

Yeni Citroen C4 Nasıl Bir Araç?

Dünya'nın önde gelen otomobil üreticilerinden olan Citroen'in Avrupa ve Türkiye'de en çok satan modeli olan C4 yeni tasarımı ve özellikleri ile göz dolduruyor. Türkiye'de hatchback modeli otomobillerin Sedan modellere göre daha çok satılmaya başlandığı son dönemde C4 satışları da ciddi bir yükseliş gösterdi.Yeni Citroen C4 özellikleri ve tasarımı ile hem iyi bir aile arabası hemde genç ve spor tarza uygun bir araç. Yeni Citroen C4 nasıl bir araç? sorusunu soranların cevaplarını yanıtlıyacağımız bu yazıda hem teknik hem konfor hemde güvenlik donanımları hakkında detaylı bilgileri sizlere sunacağız. Öncelikle C4'ün teknik özelliklerine bakalım. C4 benzinli ve dizel motor olarak iki seçenekte sunuluyor. Benzinli modelleri C4'ün en basit modeli olan attraction ile müşterilere sunuluyor. Fiyatı uygun donanımları kısıtlı olan bu model ucuz araç arayan ama performansı ve düşük yakıt tüketimiyle yolların keyfini sürmek isteyen kullanıcılar için tasarlanmış.

Yeni Citroen C4'ün dizel motorlu araçlarında otomatik ve düz vites olarak iki ayrı seçenek sunulmuş. Normalde düz vites araçlar otomatik viteslere göre çok daha az yakıt harcar. Ancak C4'ün e-HDI teknolojili yeni nesil otomatik dizel motorları düz vitesten bile daha az yakıt tüketimine sahip. Yeni Citroen C4 yakıt tüketimi değerlerine bakacak olursak benzinlik modellerde ortalama 6.1 dizel manuellerde 4.6 ve otomatik dizellerde ise 3.8 civarında. Bu rakamlar arasında otomatik dizel motorun verileri gerçekten mükemmel. Gelelim yeni C4 konfor ve güvenlik özelliklerine. Citroen araçlarda attraction, confort ve exclusive olarak üç model vardır. Bunların en basit modeli attractiondur. Bu modeller benzinli olmanın yanında güvenlik ve konfor donanımlarından oldukça fazla mahrum kalmış modellerdir. Bu yüzden pek alınmasını tavsiye ettiğimiz modeller değildir. Örneği attractionda yokuş kalkış desteği, elektronik stabilite programı (ESP) yoktur. ASR olarak bilinen antipatinaj özelliğide mevcut değildir. Confort ve Exclusive pakette bu eksik donanımlar mevcuttur. Bunların yanında elbette ABS, EBA ve EBD her üç modelde de var.

Yeni Citroen C4 konfor donanımlarına göz atacak olursak; attraction pakette yine bir çok özellikten kısılmış. Park sensörü, yağmur sensörü otomatik klima, kendiliğinden katlanan yan aynalar, otomatik kararan iç dikiz aynası, virajlara duyarlı farlar, otomatik yanan farlar, ısıtmalı cam ve aynalar, navigasyon, yükseklik ayarlı koltuklar, masajlı ve ısıtmalı ön koltuklar, usb bağlantalı radyo, bluetooth, deri simidi direksiyon, F1 vites kolu, yan kol dayama, park freni, ön arka sensör gibi hiç bir özellik atrraction modelinde mevcut değil. Kısacası atrraction modeli son derece boş ve bize göre gereksiz bir model. Confort modelinde bu saydığımız özelliklerin hemen hemen hepsi mevcut yalnızca bir iki tanesi yok onlarıda paket olarak almanız mümkün. Exclusive modelinde ise bunlardan çok daha fazlası mevcut. Zaten Exclusive modelin motoru da diğerlerinden farklı. e-HDI motor kullanan bu model hem teknik özellik hem güvenlik hemde konfor donanımı ile en yüksek sınıfı oluşturuyor. Tabi fiyatı da ona göre diğer modellerin çok çok üstünde. Yeni Citroen C4 alınır mı? sorusunun yanıtı bizce confort modelinin uygun fiyatlara indirilmesi durumunda tercih edilebilir olduğu yönünde. Citroen marka araçların en büyük avantajı inanılmaz bir yakıt tasarrufu sağlaması. Diğer dizel otomatiklere baktığınız zaman 5.1 değerlerinden aşağı bir motor bulamazken Citroen bunu 3.8 lere kadar çekmiş. Ancak Citroen C4'ler de ki en büyük şikayet yüksek motor sesi. Her ne kadar iyi biz izolasyon yapılmış dahi olsa motorun sesini arabanın içinden yoğun bir şekilde duyabiliyorsunuz.

























5 yorum:

  1. "ancak Citroen C4'ler de ki en büyük şikayet yüksek motor sesi. Her ne kadar iyi biz izolasyon yapılmış dahi olsa motorun sesini arabanın içinden yoğun bir şekilde duyabiliyorsunuz" diye söylemişsiniz...

    10 aydır citroen c4 1.6 hdi 112 bg confort plus paket kullanıyorum camlar kapalıyken yüksek devirlerde bile duyulmuyor motorun sesi. Araç içi ses izolasyonu çok etkileyici. Hiç bir şikayetim yok allaha şükür..

    YanıtlaSil
  2. ARKADAŞIM BAHSI GECEN YENI MODELLER. BELKI ESKIYE NAZARAN FARKLI OLABILIR.

    AYRICA BIR SORUM OLACAK İKINCI EL 2007 1.6 110hb. C4 ALMAYI DUSUNUYORUM BILGISI OLAN VARSA BIRAZ YORUM YAPABILIRMI? TEŞEKKURLER

    YanıtlaSil
  3. Citroen 2. elde üzmez. Ancak çok km yapmış araçları almanızı tavsiye etmem. Yakın zamanda motorundan ciddi arızalar çıkarabiliyor. Dizel düşünüyorsanız 50.000-85.000 km aralığında bir c4 alabilirsiniz. İlerde satmaya kalktığınızda kaybınız çok az olur. Üstelik Citroen'in piyasası da iyi olduğu için kısa sürede istediğiniz fiyata satabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem Citroen ya da peugout gibi fransız markalar yerine alman araçları ford, wolksvagen marka araçları seçmeniz. Kendim Kia Ceed kullanıyorum. 0 aldım. Aracımdan çok memnunum gerek konforu gerek güvenliği ile bir çok marka araçla boy ölçüşebilir ancak yakıt konusunda biraz fazla yaktığını söyleyebilirim. Citroen yakıt konusunda çok harika verilere sahip. 100 km de şehir içi 5-6 litre yakıyor benim aracım 10 litreye yakın bir sarfiyat yapıyor yani neredeyse yarı yarıya fark var.

    YanıtlaSil
  4. c4 2011 vti attraction 95 kullanıyorum. aracım 90 binde. motordan yüksek ses geliyor. motor boşta çalışırken de sessiz değil, rahatsız eden seviyede ses geliyor. normal midir.?

    YanıtlaSil
  5. 2011 c4 attraction almayi dusunuyorum arac 130binde 33bin fiyati var sizce almalimiyim tafsiye edermisiniz

    YanıtlaSil