18 Kasım 2013 Pazartesi

Ford Fiesta 2014 Nasıl Bir Araç?

Amerika'nın dünyaca ünlü motor ve araç üreticisi Ford, orta sınıf aracı olan Ford Fiesta ile 2014 yılına damga vurmaya hazırlanıyor. Ford denildiği zaman akla ilk olarak atiklik ve araçlarda kullanılan kaliteli malzemeler gelir. Diğer araçlarında olduğu gibi Ford şirketi bu iki öğeyi Fiesta'dan esirgememiş. Fiesta Ford serisinin en ekonomik ve temel aracı olmasına rağmen, diğer üst düzey modellerin taşıdığı bir çok özelliğe sahip bir araç. Ford Fiesta kullanıcılarının araçlarından son derece memnun olduklarını yapılan yorumlardan anlamak mümkün. Ford Fiesta nasıl bir araç? sorusunun yanıtını bu yazımızda detaylı bir şekilde cevaplayacağız. Bu sayede eğer aklınızda yakın zamanda bir araç alma düşüncesi varsa, tercihleriniz arasına Fiesta'yı ekleyip eklemeyeceğinize karar verebilirsiniz. İşte Ford Fiesta 2014'ün teknik özellikleri ve donanımları.

Ford Fiesta yakıt olarak benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip bir araç. Ancak olumsuz yanı Yeni Fiesta'nın dizel seçeneğinde otomatik vitesin olmaması. Benzinli seçeneklerde powershift otomatik vites seçeneği var ancak dizelde bu mevcut değil. 1.25, 1.4 ve 1.6 motorlar Fiesta Titanium ve Trend modellerinde bulunuyor. Trend modeli daha basic yani temel bir model Titanium biraz daha gelişmiş modeli. Ford Fiesta!nın 1.0 EcoBoost benzinli motoru da var bu motor gerçekten mükemmel bir yakıt tasarrufuna sahip üstelik 100 beygir gücünde. Yakıt tüketimine gelince ecoboost motor 5.9 /4.5 L litre yakıyor 100 km başına. Dizel seçenekte ise 4.4 / 3.7 L . Bu değerler gerçekten muhteşem.

Şimdi ise Ford Fiesta'nın donanımlarına gelelim. Fiestanın iç donanımını geliştirmek için ekstra paket almak durumundasınız. 38.000 Tl'den başlayan bir fiyatla satışa sunulan Fiesta için 3.500 Tl navigasyon paketi alabilirsiniz. Bu paket içerisinde 5" TFT ekranlı Sony radyo/CD/SD-Navigasyon sistemi, MP3-çalar, 8 hoparlör, direksiyondan kumanda, Ford SYNC & Acil Durum Yardımı, Bluetooth® ve Türkçe Sesli Kontrol Sistemi, Sesli mesaj (SMS) okuma özelliği, Geri Görüş Kamerası mecuttur. Bunların haricinde 6 hava yastığı, ABS, ESP, ESR gibi güvenlik donanımlar vardır. Trend modelinde manuel, titaniumda ise otomatik klima vardır. Otomatik arka camlar, ısıtmalı ve otomatik kararan aynalar yine Fiesta'da standart olan özellikler arasında. Paket dahilinde olan karartmalı arka camlar, yağmur sensörü, LED gündüz farları, ön arka sis farları. 2.300 Tl karşılığında güvenlik paketi ekletebilirsiniz bu paket içeriğinde Güvenlik Paketi (Manuel araçlar) ESP (Elektronik Denge Programı), TCS (Çekiş Kontrol Sistemi), EBA (Acil Durum Fren Desteği), HLA (Yokuş Kalkış Destek Sistemi ), Sürücü ve ön yolcu yan hava yastıkları, Sürücü ve ön yolcu perde hava yastıkları, Sürücü diz hava yastığı  Tekno Paket: Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi, Isıtmalı ön cam, Anahtarsız Giriş & FordPower Anahtarsız Çalıştırma Sistemi, Elektrikli katlanan yan aynalar.






































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder